Event under veckan

Från havets djup - ända ut i rymden

Tech InWest Sweden bjuder på ett smörgåsbord av event. Vissa helt digitala, andra hybrida och några 100% fysiska på plats i Trollhättan. Här får du koll på vilka event som sker när. Detaljerade program för respektive event hittar du om du klickar dig vidare på bilden med eventets namn. Programmet kommer uppdateras löpande. Håll till godo!

16 November

Energidag & innovativ industri i fokus

Veckan kickar igång med full energi när Energidagen Väst bjuder på ett fullspäckat program kring hur vi löser dagens och morgondagens energiutmaningar. Och du som jobbar inom tillverkningsindustrin – spana in IUCs serie med event som drar igång denna första dag med teknikworkshop om produktinnovation.

17 november

Havets resurser & vassa verktyg för industrin

Vad krävs för att skapa nya produkter från havet och hur skalar vi upp den blå bioekonomin på ett hållbart sätt? Hör mer om det på Maritima klustrets årskonferens. Hur ser de strategiska insikterna ut för industrin 2030? IUC Väst bjuder på ett event som ramar in industrins betydelse för Västsverige, visionen framåt och vägen dit. Denna dag får vi också lära oss mer om möjligheter kring laddinfrastruktur när Energikontor Väst presenterar regionens nya satsningar. Högskolan Väst arrangerar  Primusdagen som erbjuder industrin vassa kunskaper och verktyg för att möta dagens komplexa utmaningar.

18 November

Automation, träinnovation & rymdteknik

Automationsdagen har flera år i rad lockat hundratals besökare, utställare och företag specialiserade på automationsteknik. Nu är det dags igen! Under årets event kommer även projektet Tillverka i trä att presentera aktuell forskning.  IUC Väst bjuder in till ett bydridveventet Big Science. Inte nog med det, denna torsdag fäster vi även blickarna mot rymden när det internationella startupeventet Space Investment day går av stapeln. Eventet som förra året lockade över 800 personer samlar rymdrelaterade startups, investerare och branschexperter för pitchar, matchmaking och framtidsspaningar till möjligheterna med rymdteknik.  

19 November

Finalfredag - startups, idétävling & AW

Finaldag och strålkastarna är riktade mot den nationella och västsvenska startup-scenen. Det populära eventet Startup day från 2019 är äntligen tillbaka i ny upplaga. Så också finalen av affärsidétävlingen Innovatum Startup Challenge där vi får se en vinnare koras på scen. Under dagen får vi ta del av personliga berättelser, lärdomar och framgångstips av framstående entreprenörer som startade resan här – i vår del av Västsverige. Trollhättans stad ramar in techstaden Trollhättan och hur vi kan attrahera talanger till staden? Det bjuds på nätverksmöjligheter och dagen avslutas med en summering av veckans höjdpunkter och en härlig afterwork. En fredag helt i vår smak!